Press RK Krivaja: Ekipa RK Gradačca dostojna je respekta i trenutno je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi

Sport

Danas je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija povodom derbi utakmice Prve lige Federacije grupa Sjever u kome Krivaja, u petak od 19:00 sati dočekuje RK Gradačac.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili pomoćni trener seniorske ekipe Enes Avdić, te igrači Suad Huskić i Mirza Mehinagić.

Enes Avdić je u svom izlaganju istakao:

“Svi igrači su u rosteru za utakmicu koja nas očekuje u petak, izuzev Denija Velića koji vuče povredu leđa još od utakmice sa RK Sloboda Tuzla. Dočekujemo protivnika koji u proljetnom dijelu sezone ima isti skor kao i naša ekipa (5 pobjeda, 1 poraz) što nam govori da moramo kao tim biti maksimalno skoncentrisani. Ekipa Gradačca se pojačala sa nekoliko igrača za proljetni dio sezone i nije ni sjena ekipe koju smo veoma lako pobijedili u Gradačcu 17:34, te nas očekuje težak zadatak i puno borbe u ovoj utakmici. Stoga pozivam naše sugrađane, simpatizere i navijače da dođu na utakmicu, daju nam podršku, a mi ćemo se odužiti borbenošću, željom i nadam se našom novom pobjedom.”

Igrač Suad Huskić je u svom obraćanju izjavio:

“Na utakmici sa ekipom Gradačca očekujemo sigurnu pobjedu kako bi ostali na vrhu tabele. Respektujemo ih ali smo kvalitetniji i u ovu kao i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Ekipa se vratila na pobjednički kolosijek i nakon pobjede i dobre igre u Zenici protiv Čelik Juniora samopouzdanja nam je na visokom nivou. Zato pozivamo sve naše navijače da nas podrže kao i svaki put do sada i daju nam dodatni motiv za dobru igru.”

Igrač Mirza Mehinagić je izjavio:

“Očekujem da ozbiljno pristupimo utakmici i naravno da pobijedimo. Želimo da pokažemo svima da nam je ipak mjesto u Premijer ligi. Mislim da je ekipa RK Gradačac dostojna respekta i da je trenutno jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi.”

Susret je na rasporedu u petak 05.04.2019. godine u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

Zdici.info