Press RK Krivaja: Pobjedom započeti nastavak prvenstva

Sport

Jučer je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija povodom početka drugog dijela sezone Prve lige Federacije grupa Sjever u kome ekipa Krivaje dočekuje RK Bosna 2 Visoko.

Svim prisutnim novinarima na ovoj press konferenciji obratili su se trener Seniorske ekipe Damir Memić, te igrači, kapiten ekipe Amir Alić i povratnik u zavidovićki klub Deni Velić.

– Trener Damir Memić je u svom izlaganju istakao:”

U toku priprema imali smo određene probleme prije svega sa povredama nekih igrača, ali sada očekujem da će igrači još bolje i disciplinovanije raditi, te spremno dočekujemo prvo kolo. U ovoj utakmici od svakog igrača očekujem da da svoj maksimum, te da pobjedom započnemo prvenstvo Prve lige Federacije.”

– Kapiten ekipe Amir Alić, kao jedan od najiskusniji u timu Krivaje, u svom obraćanju izjavio je:

“Ozbiljnost pred utakmicu prvog kola mora biti na najvešem nivou, jer nam je svaka utakmica u ovoj sezoni veoma bitna. Očekujem još veću ozbiljnost i zalaganje svih mojih saigrača u ovoj sezoni, jer želimo da prvenstvo završimo na prvom mjestu.”

–Igrač Deni Velić je izjavio:

“U Krivaju i moje Zavidoviće sam se vratio ove sezone i mislim da naš tim ima veliki potencijal, koji mora da pokaže u ovoj sezoni. Također pozvao bih sve naše navijače da u ovoj sezoni u svakoj utakmici budu naš osmi igrač i na taj način još jednom pokažu da su najbolji navijači u BiH.

Susret je na rasporedu u subotu sa početkom od 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

S. H./Zdici.info