Press RK Krivaja: Protiv Bosne nastaviti pobjedonosni niz

Sport

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija povodom utakmice jedanaestog kola Prve lige Federacije u kojem Krivaja u petak 30.11. od 18:00 sati dočekuje RK Bosna TS Tešanj.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili trener Seniorske ekipe prof. Damir Memić, te naši igrači Jasmin Hadžihasić i Adin Faljić:

– Trener prof. Damir Memić je u obraćanju izjavio:

,, Prije svega pohvalio bih rad mojih igrača, jer su u ovih devet utakmica ispunili sve ono što sam tražio od njih. Također zahvalio bih se Upravnom odbor koji je stručnom štabu i igračima osigurao kvalitetne uslove za rad, redovne mjesečne hranarine za treniranje, sportsku opremu i ostale detalje potrebne za kvalitetan rad. U ove tri utakmice do kraja prvog dijela prvenstva od svakog igrača ću tražiti da da svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Ja kao trener, a i moji igrači, smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da već u petak ostvarimo novu desetu pobjedu pred našim navijačima.”

– Igrač Jasmin Hadžihasić je izjavio:

,,Nakon dosta iscrpljujuće utakmice prošlog vikenda u Zenici, gdje smo ostvarili značajnu pobjedu, nismo prekidali dobar rad nego i dalje naporno treniramo, te ćemo u petak spremno dočekati novu utakmicu. Cijenimo i poštujemo RK Bosna TS Tešanj, ali sam siguran u našu pobjedu i nastavak pobjedonosnog niza.”

– Igrač Adin Faljić je izjavio:

,,Atmosfera u timu je veoma dobra posebno, jer smo u prošlom kolu pobjedili nama veoma bitnu utakmicu u Zenici. Sada se okrećemo novoj utakmici, te smo analizirali protivnika i želimo da u petak ostvarimo novu pobjedu. Također pozvao bih sve naše navijače da u petak dođu na utakmicu u što većem broju i na taj način budu naš osmi igrač.”

Susret je na rasporedu u petak 30.11. u 18:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

Zdici.info