Press RK Krivaja: Spremno dočekujemo susret za Žepčem

Sport

Danas je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija povodom sutrašnje utakmice devetnaestog kola Prve lige Federacije grupa Sjever u kome ekipa Krivaje dočekuje RK Žepče.

Utakmica će biti humanitarnog karaktera, te će sav prihod od prodaje karti biti namijenjen za kupovinu uređaja za “Neurofeedback” terapiju udruženju Mala Sirena.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili trener Seniorske ekipe Damir Memić, te igrači Adin Faljić i Ali Muhamed Omerović.

– Trener Damir Memić je u svom izlaganju istakao:

“Iduća dva kola koja igramo su nam veoma važna. Prva utakmica je pred našom publikom protiv RK Žepče, a iduće vikend igramo u Zenici protiv RK Čelik Junior. U ove dvije utakmice od svakog igrača ću tražiti da da svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Ja kao trener, a i moji igrači, smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da u subotu ostvarimo novu pobjedu pred našim navijačima.”

–Igrač Adin Faljić je u svom obraćanju izjavio:“Ozbiljnost pred utakmicu sa RK Žepče mora biti na najvišem nivou, jer se radi o veoma dobrom protivniku kojeg moramo shvatiti ozbiljno. Veoma dobro treniramo i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu.”

– Igrač Ali Muhamed Omerović je izjavio:

”Mislim da smo u ovom trenutku dosta bolji tim, te da naša pobjeda sutra neće doći u pitanje. Također bih ovim putem pozvao sve naše navijače da sutra dođu na utakmicu, jer nama njihova pomoć sa tribina znači mnogo.”

Susret je na rasporedu sutra (subotu) 23.03., od u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

Zdici.info