Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Priča o ocu i sinu iz Zavidovića koji su napravili stolicu papi Franji, pretvorena u dječiju knjigu

Zabava

Autor knjige Stefan Salinas će u martu ove godine u San Franciscu objaviti knjigu “A Muslim Family's Chair for the Pope”. Istinita priča o Salimu i Edinu Hajderovcu, ocu i sinu iz Zavidovića koji su napravili stolicu za papu Franju.

“Osjetljiv sam na razne priče o drugim vjerama, kulturama i ljudima koji ih generalizuju”, rekao je Salinas, pastor u jednoj teksaškoj crkvenoj zajednici. Zbog toga je odlučio pronaći priče u kojima ljudi različitih vjera rade zajedno,  pa je tako naišao na priču o porodici Hajderovac i kontaktirao ih putem Skypea.

Salinas smatra da je sam razgovor s kreatorima papine stolice “božanstven”, i tako napominje kako je djelo porodice blagoslovljeno od Islamske zajednice u BiH, a potom i Vatikana.

Klix.ba/Zdici.info