Rafting kao sajam druženja i prijateljstva. Uspješno organizovana Četvrta memorijalna regata „Angelina Hodžić“

Sport

Juče održanu tradicionalnu Četvrtu memorijalnu volontersku regatu “Angelina Hodžić” na rijeci Krivaji, pratili su idealni vremenski uslovi, dobra organizacija i razdragana mladost.

Raft eko klub „Accent“ iz Tuzle je regatu organizovao za prijatelje, aktiviste i volontere iz Mreže aktivnih zajednica sa Tuzlanskog kantona. Većinu učesnika su činili mladi iz udruženja Zemlja djece, Agora centra, koji su nakon učešća u ekološkim akcijama, „zaslužili“ izlet u šumovitu Maoču i svoju prvu vožnju u raft čamcima. Mladima su se na regati pridružili i članovi Udruženja žena i Udruženja penzionera gdje su pokazali da njihovo vrijeme još nije prošlo i da još mogu da se nose sa rijekom i njezinim ćudima.

Za više od 120 učesnika u 16 čamaca spust niz rijeku obezbijedili su iskusni skiperi i prijatelji iz rafting klubova iz Olova, Ključa, Zavidovića, Jajca, Žepča i Visokog te Vatrogasca iz Tuzle.

I ovaj put je za neke zbog veslačkog neiskustva i prevrtanja čamaca bilo viška adrenalina i prisilnog kupanja, ali na zadovoljstvo svih, regata je veoma uspješno okončana.

Već sada je dio učesnika regate pokazao interesovanje da se uključi i u narednu regatu koja će se za sedam dana organizovati u Jajcu na rijeci Vrbas.

Regata je finansijski podržana iz Fonda Volim Tuzlu, od strane Fondacije tuzlanske zajednice, nevladine organizacije u kojoj je nekada kao iskusni volonterski motivator, radila Angelina Hodžić.

Zdici.info