Ramazanska liga u Zenici okuplja stotine mladih: Večeras utakmice knock-out faze

Dešavanja

U dvorani Bilmišće se tražilo mjesto više za rasplet preostalih grupa C i D. Pored šest utakmica ove dvije grupe, na rasporedu je bila i jedna utakmica Knockout faze, a sve to doprinosi odličnim futsal predstavama tokom ramazanskih noći u režiji Ramazanske lige.

Za prolaz dalje u knockout fazu iz Grupa C i D se borilo šest ekipa a proći su mogle samo četiri. Prisutni su mogli vidjeti odlične utakmice a nakon dva remija, dva izvođenja penala su dala bolje u međusobnim duelima.

U grupama C i D postignuti su sljedeći rezultati:
Donja Vraca – Donja Gračanica Juniori 2:0
Ensar – Sejmen 1:1 (Sejmen bolji u izvođenju penala)
Čaršija – Donja Vraca 3:3 (Donja Vraca bolja u izvođenju penala)
Gornja Zenica – Ensar 3:2
Donja Gračanica Juniori – Čaršija 1:3
Sejmen – Gornja Zenica 1:0

Tako da je na prvom mjestu grupe C ekipa Donja Vraca koju prati ekipa Čaršija dok je poredak u grupi D Sejmen pa Gornja Zenica.

– U prvoj utakmici Knockout faze dobili smo i prvog učesnika Final 6 a to je ekipa Pridražića koja je pobjedom od 1:0 nad ekipomBlatuša osigurala svoje mjesto u nastavku takmičenja i susret sa pobjednikom utakmice Potok – Imperia – navode u saopćenju.

Donosimo vam parove Knockout faze za subotu 18.5.2019. koja počinje od 23:10 u dvorani Bilmišće:

Trgovišće – Hadžimazića Han
Potok – Imperia
Lokvine – Nur Han
Čaršija – Sejmen
Donja Vraca – Gornja Zenica

– Pozivamo vas da dođete i prisustvujete odličnoj atmosferi i odličnim utakmicama kroz takmičenje Ramazanska Liga, ulaz je besplatan! – dodaju u saopćenju.

Zdici.info