Ramazanska poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Život

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana Općinski načelnik Hašim Mujanović i Predsjedavajući OV gosp. Redžo Seferović uputili su ramazansku poruku:

„Cijenjeni sugrađani, svjedoci smo da ovogodišnji Ramazan dočekujemo u specifičnim i vanrednim okolnostima. Muslimani su svjesni da ono što nas je snašlo nije nas moglo mimoići a ono što nas je zaobišlo nije nas moglo snaći. Shodno tome vjernik u svakoj situaciji treba da bude strpljiv i pozitivan.

Muslimani s posebnom radošću dočekuju mubarek mjesec Ramazan. To je mjesec blagoslova, sreće i napretka, mjesec strpljivosti i međusobnog pomaganja. To je mjesec džemata. Ramazan nas uči poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u miru i sreći.

Ramazanski dani su prava prilika da izliječimo naše duše a to je najbolji način da izliječimo bolesti u našem društvu, našoj zajednici u kojoj svaki pojedinac može postići uspjeh na ovome i spas na drugome svijetu.

U toku Ramazana ne zaboravimo na slabe i nemoćne oko sebe, jer glavni smisao ramazanskog posta je da probudi osjećaj milosti prema onima kojima je milost potrebna, koji trebaju našu ljubav i pažnju.

Uz molitvu Allahu dž.š., da mjesec posta, iftara, svjetlosti oprosta i praštanja provedemo u ozračju radosti i skrušenosti koja je svojstvena istinskim vjernicima, te moleći milostivog Allaha dž.š. da popravi naše trenutno stanje i da Bajram dočekamo slobodni i čisti od grijeha želimo vam: Ramazan Šerif Mubarek Olsun”.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba