Reprezentacija BiH noćas protiv Meksika, promijenjena satnica utakmice

Sport

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine za nekoliko sati će na stadionu Alamodome u San Antoniu odmjeriti snage sa selekcijom Meksika.

Ovo će biti drugi prijateljski susret ove sedmice za bh. reprezentativce, kao i drugi za selektora Roberta Prosinečkog. Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je već ranije odigrala susret bez golova protiv Sjedinjenih Američkih država.

S obzirom da nije riječ o standardnim FIFA terminima za odigravanje internacionalnih utakmica, Prosinečki može računati samo na mlađe i neiskusnije igrače, od kojih većina dolazi iz domaćeg prvenstva, te je većina njih upravo protiv SAD-a upisala svoj debitanski nastup.

Bosna i Hercegovina i Meksiko su se do sada sastajali tri puta. Dva puta je pobijedio naš večerašnji protivnik, a bh tim jednom.

U odnosu na utakmicu protiv SAD, selektor je najavio jednu promjenu u početnom sastavu, s obzirom da neće moći računati na Marka Mihojevića koji je napustio kamp reprezentacije zbog transfera iz Sarajeva u grčki PAOK, a susret bi trebao početi Stjepan Lončar od prve minute.

U početnom sastavu bi trebali biti: Šehić, Darko Todorović, Bekić, Lončar, Graovac, Medunjanin, Tomić, Sarić, Zakarić, Menalo i Ahmetović.

Umjesto ranije zakazanog termina od 3:30 po našem vremenu, večerašnji susret će početi ipak u 3:06, uz direktan prijenos na FACE TV.

A. B./Zdici.info