Ridžal Ćerima moli sve dobre ljude za pomoć

Život

Predstavnici udruženja DHD bili su u Ridžalima u posjeti kod Ridžal Ćerime, koja živi sama u kući koja se skoro obrušila. Vlaga, plijesan, napuknuti zidovi i hladnoća zbog loše stolarije, Ćerimi su svakodnevnica.

Glavni je problem krovište koje prokišnjava, a za čiju obnovu Ćerima, koja živi bez ikakvih primanja, nema novca. No zub vremena učinio je svoje pa kuća propada, a Ćerima je ne može obnoviti. Mnogi ljudi danas imaju razne želje, a naša Ćerima ima samo jednu a to je da ima toplije, ljepše i ugodnije prostorije za život kakav i zaslužuje.

Ćerima se obratila Centru za socijalnu pomoć u Zavidovićima, kao i Općini, ali nažalost niko od navednih nije obišao a kamoli pomogao.

Ćerima priznaje: “Zato sam i htjela da to stigne u javnost jer neko će se sažaliti od dobrih ljudi, ako imaju srca, ako vide ovaj prilog u kakvim se uvjetima živi.” Apelujemo na sve dobre ljude da mi pomognu, jer zima već kuca na vrata.

Više o ovome možete pogledati u video prilogu.

Svi koji žele pomoći Ridžal Ćerimu to isključivo mogu uciniti “LIČNO” pozivom na njezin broj telefona +387 61/408-568

Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele i mogu pomoći,da se uključe u ove naše akcije dobročinstva, humanosti i darežljivosti.

Zdici.info