Rukometaši Krivaje jesenji prvaci Prve lige FBiH grupa Sjever

Sport

Rukometaši Krivaje večerašnjom pobjedom u Kaknju, ovjerili su titulu jesenjeg prvaka Prve lige FBiH grupa sjever, obzirom da u posljednjem kolu na domaćem terenu dočekuju ekipu RK Lukavac iz Lukavca.

Večeras su rukometaši Krivaje u derbiju kola savladali ekipu RK Kakanj, rezultatom 25:34. Rukometaši Krivaje sjajno su ušli u ovaj meč, a već na samom otvaranju stekli su solidnu rezultatsku prednost. Prednost gostiju konstantno je rasla a na pauzu odlaze kod rezultata 12:19.

U nastavku su domaći rukometaši zaigrali nešto bolje, međutim, ipak je presudio kvalitet gostujuće ekipe, koja je večerašnjom pobjedom stigla do 11 ovosezonske pobjede.

Konačan rezultat susreta glasio je 25:34. Gostujući rukometaši imali su veliku podršku svojih navijača, koji su u velikom broju doputovali u Kakanj. Edin Klis je vodio Krivaju do pobjede sa devet postignutih golova. Gol manje postigao je Ajdin Smajilbegović, dok je pet postigao Mirza Dervenčić.

U ekipi Kaknja najbolji pojedinac susreta bio je golman Mevludin Čehajić koji je susret okončao sa 16 odbrana. Haris Bračković i Amar Amitović postigli su po sedam golova, dok je Tarik Balta postigao pet.

RK Kakanj: Čehajić, Balta 5, Kubat, Demir 2, Brkić, Amitović 7, Delić 2, Bračković 7, Plasto, Sužanj, Hadrović, Spahić 2, Kusić. Trener: Nedžad Zaimović.

RK Krivaja: Omerović, Mehić 1, Avdić 1, Dervenčić 5, Mehinagić 3, Faljić 4, Huskić, Sinanović 2, Hadžihasagić, Alić 1, Imamović, Klis 9, Smajilbegović 8, Kovačević, Velagić. Trener: Damir Memić.

S. H./Zdici.info