Rukometaši Krivaje krenuli sa pripremama

Sport

Damir Memić, trener ekipe RK Krivaja iz Zavidovića, danas u popodnevnim satima u Sportskom centru RK Krivaja izvršio je prozivku rukometaša pred početak priprema za narednu sezonu.

Prvom okupljanju odazvali su se svi igrači a nakon uvodnog obračanja članova Uprave, u Gradskoj sportkoj dvorani u Zavidovićima odrađen je i prvi trening.

Predsjednik UO RK Krivaja, Rifat Delić, ponovo je istakao da je glavni ovosezonski cilj RK Krivaja plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te je pozvao igrače da maksimalnim angažmanom doprinesu ostvarenju ovog cilja.

Načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović koji je ujedno i jedan od članova UO RK Krivaja, obećao je svu materijalno tehničku pomoć Rukometnom klubu Krivaja u narednom periodu, kako bi na ekipa ostvarila svoje ciljeve u narednoj sezoni.

Damir Memić, trener ekipe Krivaje izrazio je zadovoljstvo pristiglim pojačanjima, te je u kratkom razgovoru sa igračima predstavio plan priprema.

U početnih nekoliko dana ekipa će trenirati dva puta dnevno, a u narednom periodu RK Krivaja odradit će i nekoliko pripremnih utakmica.

Podsjetimo, u ovom prelaznom roku u Krivaju se stigli povratnici Jasmin Hadžihasić, Amir Alić, Ajdin Smailbegović, te Mirza Dervenčić koji je stigao iz Bjelovara.

S. H./Zdici.info