Rukometaši Krivaje počeli pripreme za drugi dio sezone

Sport

Rukometaši Krivaje su u srijedu, 4.1., počeli sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Prozivka, početak priprema i treninzi će biti obavljeni u Gradskoj dvorani Zavidovići.

Prvenstvo počinje početkom februara. Trener Krivaje Jasmin Mrkonja potvrdio je da su ekipu pojačali lijevi bek Ismir Salkić, desno krilo Edin Sinanović i desni bek Stefan Damjanović, dok je redove Zavidovićana napustio Haris Pedić, koji je otišao u tuzlansku Slobodu.

– Analizirali smo prvi dio sezone. Odbrana u nekim trenucima nije bila na visini zadatka i taj segment igre se mora poboljšati. Cilj nam je izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Planirali smo da 22. januara organizujemo jak turnir i u Zavidoviće dovedemo što kvalitetnije timove. Nadam se da ćemo imati provjere i s Čelikom, kao i da ćemo spremno dočekati 14. kolo kada ćemo biti domaćini Hercegovini.

– Tokom ove sedmice radit ćemo u Gradskoj dvorani dok već naredne sedmice krećemo kombinovano raditi kako u teretani tako i dvorani. Sigurno da mi je drago da ću tokom ovog drugog dijela imati više igrača na raspolaganju što će mi olakšati rad. Što se tiče pripremnih utakmica imamo u planu organizovati turnir na spomen našem Vedi, a pokušat ćemo dovesti Izviđač, Borac i Vogošću ako ne onda bi igrali jednodnevni turnir s tri ekipe što bi nam bila generalna proba. U planu su nam i dvije pripremne utakmice sa Čelikom kako u Zenici tako i kod nas u Zavidovićima, rekao je trener Jasmin Mrkonja.

Prelazni rok je otvoren do 10. januara dok teško će doći do nekih novi pojačanja istakao je nam Mrkonja i dodao:
– Znam koliko naša ekipa vrijedi te sigurno znam gdje nam još bi neki igrač mogao donijeti napredak u igri ali sigurno da je UO omogućio da i s ovim pojačanjima možemo dosta poboljšati igru jer Salkić može doprinijeti kako u odbrani tako i napred, sigurno da ćemo i od igračkog kadra koji imamo možemo dosta više izvući.

Zdici.info