Rukometaši Krivaje slavili u Tuzli protiv Slobode

Sport

Derbi susret jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Sjever odigrali su većeras u Tuzli, rukometaši Slobode Solane i RK Krivaja. Ove dvije ekipe upravo su i glavni konkurenti za ulazak u Premijer ligu naredne godine, a većeras, su nakon 60 minuta susreta slavili gosti iz Zavidovića.

Gostujući rukometaši bolje su otvorili susret. Edin Klis poveo je Krivaju, koja je već u 4. minuti susreta imala +4, kod rezultaa 0:4. Nakon što je domaća klupa zatražila minut predaha, Solari uspjevaju da dođu do prvog pogotka. Međutim Krivaja nastavlja sjajno, da bi sve do 10 minute imali prednost od +4.U 13. minuti susreta domaća ekipa dolazi do poravnanja rezultata, a do prvog vodstva tek u 23. minuti pri rezultatu 11:10.

Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol, a na pauzu se odlazi pri rezultatu 16:14.U nastavku igre nešto bolja igra domaće ekipe koja je imala rezultatsku prednost sve do 44. minute, kada ekipa Krivaje pravi seriju 3:9. U 58. minuti susreta Krivaja već ima 25:28 i kada se ćinilo da je sve gotovo, pred sami kraj Solari dolaze do poravnanja, 28:28.

Međutim posljednji napad gosti su iskoristili u svoju korist, sjajni Mirza Dervenčić pogodio je za pobjedu i konačnih 28:29.

Krivaju su većeras do pobjede vodili Mirza Dervenčić sa 11 i Klis Edin 8 postignutih pogodaka, dok je na drugoj strani Davor Kadić bio najefikasniji sa 12 postignutih pogodaka.Ovom pobjedom Krivaja je korak bliže plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Niko, niko, samo Sloboda.????‍♂️????⚫️ #RKSloboda #RKSlobodaTuzla #RKSlobodaSolana #SamoSloboda #SamoSloboda????⚫️ #RSBiH #RukometniSavezBiH #RSFBiH #PremijerLiga #PremijerLigaBiH #handballrules #handballthegame #handball #handballworld #ehf #ih

Gepostet von RK Sloboda Tuzla am Samstag, 6. Oktober 2018

A. B./Zdici.info