Rukometaši Krivaje u drugom dijelu slomili otpor Čapljine

Sport

Rukometaši Krivaje večeras su u okviru dvadesetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu upisali veoma važnu pobjedu, ovaj put nad ekipom Čapljine, rezultatom 35:27 (13:16).

Gosti iz Čapljine prikazali su dobru igru tokom prvog poluvremena kada su uglavnom i bili u rezultatskoj prednost. Nakon odličnog starta Čapljina je u šestoj minuti susreta imala četiri gola prednosti, kod rezultata 2:6.

Ekipa Krivaje sve do 18. minuta jurila je zaostatak kada domaćini pogotkom Farisa Čolaković stižu do poravnanja rezultata 10:10.

Ipak posljednjih deset minuta prvog dijela pripalo je gostujućim rukometašima koji su serijom 2:5 na pauzu otišli sa tri gola prednosti 13:16.

Rukometaši Krivaje početkom drugog dijela odigrali su fenomenalnu partiju stigavši do apsolutnog preokreta i visokog vodstva od sedam golova razlike u 43. minuti susreta kada je rezultat na semaforu glasio 25:18.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, prednost je ostala na strani domaće ekipa za na kraju konačnih 35:27.

Krivaju su do pobjede vodili Čolaković Faris sa deset, Abdurahmanović Sedžad sa sedam i Previšić Slavko sa pet postignutih pogodaka. Fenomenalnu partiju pružio je i Hadžihasić Jasmin koji je upisao osamnaest uspješnih intervencija.

Kod Čapljine prvo ime susreta bio je Pavlović Fran sa sedam postignutih pogodaka dok su po šest odnosno pet dodali Ševo Zlatko i Bartolović Nikola.

Zdici.info