Samir Šibonjić predstavio program kao kandidat za Općinskog načelnika

Dešavanja

Kandidat za Općinskog načelnika općine Zavidovići na predstojećim Lokalnim izborima i aktuelni Općinski vijećnik Samir Šibonjić (A-SDA), predstavio je sinoć svoj program rada na poziciji Općinskog načelnika.

Program se fokusira na pet osnovnih polja djelovanja, te je simbolično nazvan “Program za 5”. Zbog trenutne epidemiološke situacije nije organizovano masovnije okupljanje, te su sinoćnjem okupljanju prisustvovali samo kandidata stranke na predstojećim izborima i aktivisti, a program će javnosti biti prezentovan i dostupan u skorijoj budućnosti.

Sinoćnje okupljanje je organizovano u manjem broju kako bi se ispoštovale sve preporuke kriznog štaba, pa su tako svi prisutni bili obavezni preuzeti masku i izvršiti dezinfekciju, a također prisutni su bili podijeljeni i u dvije prostorije uz obavezno pridržavanje socijalne distance.

Program je počeo intoniranjem himne u izvedbi Demira Buljubašića i Sare Šabić, nakon čega je uslijedila video prezentacija programa i obraćanje kandidata Samira Šibonjića.

Naš program je proizvod naše svakodnevne interakcije s našim građanima i tu su navedene potrebe naših sugrađana, inicijative i projekti od krucijalnog značaja za našu općinu, a na kojim je potrebno što prije početi raditi kako bi unaprijedili standard života, poručio je Samir Šibonjić, kandidat A-SDA (Stranke demokratske aktivnosti) za Općinskog načelnika Zavidovića.

– Ovaj grad nije zaslužio da se s podsmijehom spominje, ovaj grad i njegovi stanovnici čvrsto su branili svaki pedalj zemlje bosanske. I danas, u miru, trebamo onaj inat, hrabrost i volju. Samo uz vas, ovaj grad može dočekati svjetlo, poručila je Merima Kovačić koja je moderirala sinoćnji skup koji je održan u Centru za kulturu Zavidovići.

Zdici.info