Saopštenje iz GSS Zavidovići: I dalje traje potraga za nestalim mladićem

Dešavanja

Potraga za mladićem iz Kaknja koji je nestao na području Ponijera je nastavljena i danas.

Tim povodom, iz GSS Zavidovići smo dobili slijedeće saopštenje:

Evo u kratkim crtama šta se dešava posljednja dva dana.
GSS Zavidovići dobija informaciju od Nebojše Plavšića vlasnika pansiona Ponijeri (poziv 04.11. u 11:40) da je na Ponijerima dan ranije u ranim jutarnjim satima nestao El-Emin Hadžić (1996).

GSS Zavidovići poduzima sve potrebne korake za pripremu akcije potrage (analiza informacija, kontaktiranje spasioca, pakovanje opreme, obavještavanje ostalih GSS stanica, analizu aktivnosti mobitela nestale osobe…).

U večernjim satima ekipa GSS Zavidovići, GSS Sarajevo i GSS Novi grad izlazi na teren. Radi se intenzivno na pirkupljanju i analizi informacija. U terenu radi potražni pas iz GSS Sarajevo, a iza njega spasioci. U ponoć se akcija na terenu prekida.

U jutarnjim satima pristižu nove ekipe GSS-a iz Žepča, Visokog, Mostara, Srebrenika. Osim 35 spasilaca iz nabrojanih stanica stiže i 19 pripadnika Federalne uprave za Civilnu zaštitu, pripadnici policije kao i Jedinice za podršku MUP ZDK. Na terenu je oko 80 ljudi i dva potražna psa. Vođenje potrage od GSS Zavidovići preuzima FUCZ. Akcija traje cijeli dan i završava sa aktivnim radom na terenu oko 17 sati, nažalost bezuspješno.

Na terenu preko noći do daljnjeg ostaju pripadnici GSS Zavidovići (8), GSS Srebrenik (6) i GSS Visoko (6), a ujutro se nastavlja sa aktivnom pretragom terena kao i svim drugim vidovima potrage.

Na Ponijerima su, inače, jako teški meteo uslovi, trenutno snijeg pada, niska je temperatura, a visina snijega je na mjestima preko 1m. Spasiocima je jako bitna svaka dodatna informacija o kretanju i viđenju nestalog. Sve eventualne informacije možete javiti na broj 061985333.

Zdici.info