Saopštenje za javnost o privrednom razvoju i privrednim subjektima na području općine

Biznis

Zbog sve češćeg iznošenja neistina o privrednom razvoju općine Zavidovići putem društvenih mreža i vezivanje privrednog razvoja za rad pojedinih firmi koje imaju utvrđeno sjedište na području općine Zavidovići, obavještava se javnost da su takvi navodi zlonamjerne prirode i usmjerena ka rušenju postignutog ugleda i rezultata naše općine Zavidovići na ovom polju.

Prema pokazateljima ozbiljnih kompanija koje se bave istraživanjem tržišta i podataka u privredi (npr. LRS d.o.o.) i koje svoja istraživanja i izvještaje baziraju na podacima zvaničnih institucija (podaci dobiveni od APIF-a, FIA-e, Centralne banke Bosne i Hercegovine, Porezne uprave, Sudskog registra Federacije Bosne i Hercegovine itd.) općina Zavidovići spada u kategoriju srednjih općina rangirana na 15. mjestu.

Ovo rangiranje je izvršeno na osnovu rasta izvoza, broja privrednih subjekata na 1000 stanovnika i prosječnom prihodu po uposlenom. Ono što želimo naglasiti da na području općine Zavidovići imamo 157 firmi od kojih su 30 firmi rangirane kao pouzdane firme, 5 firmi je našlo svoje mjesto među 100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini dok su 4 firme rangirane kao brzorastuće kompanije.

Zbog postignutih rezultata i poslovnog ambijenta Općini Zavidovići je 2019. godine dodijeljen BFC Certifikat, kao lokalnoj zajednici sa povoljnim privrednim okruženjem.

Zlonamjerni pojedinci kojima ne odgovara ovakav rast i razvoj stanja i ambijenta, pokušava sa lažnih fb-profila, poput „Informer“ da naruši sliku povoljnog okruženja koje je verifikovano od poznatih licenciranih ustanova.

Razlozi ovakvog tendencioznog i zlonamjernog napada i kleveta zasigurno neće promijeniti kurs koji je Općinski načelnik Hašim Mujanović opredijelio i iza kojeg su više nego vidljivi impresivni rezultati.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba