Sastanak sa ministricom Azrom Šabanović

Dešavanja

Foto: Zavidovici.ba

Općinski načelnik održao je sastanak u Kabinetu općinskog načelnika sa ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azrom Šabanović.

Tema sastanka bili su razgovori o problematici socijalne zaštite, odnosno pomoći socijalnim kategorijama, realizaciji infrastrukturnih projekata na području povratničkih naselja, kao i o aktuelnoj situaciji u oblasti socijalne politike.

Ministrica Šabanović izrazila je zadovoljstvo sastankom, posebno zbog iskazane spremnosti Općinskog načelnika Hašima Mujanović za podršku najugroženijim građanima općine Zavidovići, odnosno socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva.

U okviru sastanka istaknuto je kako su u kratkom vremenu odobrena sredstva za stambeno zbrinjavanje socijalno-ugroženih osoba općine Zavidovići, kao i sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata na području povratničkih naselja Doline i naselja Stog.

Ugovorima o izvođenju radova, čiji je nosilac projekta Kantonalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku obuhvaćena je izgradnja javne rasvjete u naselju Dolina, te izgradnja mosta u naselju Stog.

Ovom prilikom, kao i načinom želimo da naglasimo i usaglasimo prioritete Općine, a shodno tome u kratkom vremenskom periodu obezbijeđena su finansijska sredstva za pomoć naugroženijih stanovnika Općine, kazala je ministrica rada, socijalne politike i izbjeglica ZDK Azra Šabanović.

Infrastrukturni projekti jačaju razvoj naše Općine i svakako će biti od koristi za sve naše građane, a posebno povratnike, obzirom da je putna komunikacija veoma važan preduslov razvoja naših povratničkih zajednica, istakao je Načelnik Mujanović.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba