SDA Zavidovići: Vijećnici kluba SDA u Gradskom vijeću neće podržati nova poskupljenja na teret naših građana

Dešavanja

Nakon što je zvanično u Dnevni red sjednice vijeća uvršten Nacrt Odluke o usvajanju Cjenovnika komunalnih usluga i načinu plaćanja komunalnih usluga JKP “Radnik” d.o.o. Zavidovići, kao i Nacrt Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade za 2023. godinu, danas je održana vanredna sjednica Povjereništva OO SDA Zavidovići.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Ovom prilikom obavještavamo javnost da vijećnici Kluba SDA u Gradskom vijeću Zavidovići neće  podržati predložene Nacrte Odluka.

Sa druge strane, svjesni smo da se preduzeće JKP “Radnik” d.o.o. Zavidovići suočava sa poteškoćama u poslovanju zbog porasta cijena energenata, goriva i drugih ulaznih elemenata. Također, svjesni smo i činjenice da su plate radnika, posebno onih koji rade terenski posao, za današnje uslove života male. – ističu u saopštenju.

S tim u vezi, spremni smo ukoliko u Prijedlogu Budžeta za narednu godinu bude uvršten Transfer za komunlano preduzeće isti podržati. Ili, ukoliko ne bude predložen transfer u Prijedlogu Budžeta, spremni smo kao Klub vijećnika reagovati i uložiti Amandman na Prijedlog Budžeta za 2023. godinu te tražiti da se određena sredstva kroz postojeći Budžet opredjele za komunalno preduzeće, prvenstveno s ciljem da imamo čišći grad, pomognemo radnicima, a da pri tome ne opterećujemo dodatno naše građane.

Kao Klub vijećnika SDA nećemo podržati nova poskupljenja na teret naših građana, već isključivo kroz Budžet za narednu godinu, jer je i sam Budžet zbog poskupljenja značajno veći nego ranijih godina, upravo zahvaljujući istim tim građanima.

Zdici.info