Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Sindikat željezničkih radnika u BiH priprema štrajk upozorenja

Dešavanja

Foto: Ilustracija/Zdici.info

Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiH danas je najavio održavanje štrajka upozorenja zbog, kako ističu, uskraćivanja prava na kolektivno pregovaranje i nemogućnosti ostvarivanja prava, a zbog lošeg odnosa vlasnika prema tom javnom preduzeću.

Štrajk bi trebao biti održan za četiri ili pet dana, odnosno čim usaglase minimalni proces rada s Upravom.
Predsjednik sindikata Amir Nukić rekao je na pres-konferenciji u Sarajevu da je kolektivni ugovor za radnike željeznice istekao 16. oktobra 2019., a Vlada FBiH je za vođu svog pregovaračkog tima imenovala predsjednika Uprave Enisa Džafića, “mada su znali da mu ističe mandat”.

Dodao je da već tri godine Sindikat od Vlade traži da imenuje Upravu Željeznica FBiH, ali da Vlada nije bila u stanju da riješi taj problem.

Nukić je pojasnio da je poseban problem što je strategijom smanjenja broja zaposlenih penzionisanjem došlo do deformacije strukture radnika u preduzeću, pa je do krajnjih granica dovedeno funkcionisanje izvršne službe u saobraćaju, vuči vozova, održavanju infrastrukture i održavanju lokomotiva i vozova.

Izvorni Članak: avaz.ba