Slovenci grade veliki pogon u Novom Travniku na 11.000m2

Dešavanja

Firma ADK d.o.o. gradi novu tvornicu u Novom Travniku na 11.000m2 u kojoj je smje┼íten i centralni garderober predvi─Ĺen za 1.000 uposlenika.

Poduze─çe ADK d.o.o. jedno je od najve─çih slovena─Źkih poduze─ça u metalsko-prera─Ĺiva─Źkoj grani industrije u BiH. Ve─çi dio djelatnosti predstavlja izrada slo┼żenih ─Źeli─Źnih konstrukcija od sitnozrnatog ─Źelika i monta┼ża zavr┼ínih proizvoda. Odranije imaju proizvodnju i u Novom Travniku.

Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatak adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranje dodatnog prostora koji će moći da prihvati sve ono što je zadano od strane samog procesa proizvodnje, terena i investitora.

Ovaj savremeni koncept se prostire na ─Źak 11.000 m2 , te po┼ítuje sve ono ┼íto je zate─Źeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekat koji je od velikog i klju─Źnog zna─Źaja dobio dodatnu notu arhitektonskog uticaja, javlja se igra sa bojama, nadstre┼ínicom, stepeni┼ítem koji ─çe upravo ovakav prostor transformirati u ne┼íto moderniji ambijent nego ┼íto ina─Źe imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju.

Izvorni ─îlanak: www.biznisinfo.ba