Srednjoškolci mreVUK ZDK iznijeli svoje želje i probleme Bosne i Hercegovine

Dešavanja

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona je ujedinjeno tijelo svih srednjoškolaca Zeničko-dobojskog kantona.

10.Aprila 2019. godine zenički srednjoskolci zajedno sa srednjoškolcima drugih gradova Zeničko-dobojskog kantona realizirali su aktivnost pod nazivom „Želimo znati-gdje će svjetlo zasjati” na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, a sve u sklopu završne mreSVUBiH-ove završne aktivnosti „Želimo znati-kada će svjetlo zasjati”.

Najava aktivnosti „Želimo znati-gdje će svjetlo zasjati” trajala je od 04.04.-09.04 tako što su kroz gradove i općine ZDK učenici najavili završnu aktivnost u Zenici, putem plakata na kojima je pisalo „Zenica, 10.04.2019 #zelimoznatigdjecesvjetlozasijati“

Sednjoškolci su javnim performansom ukazali na četiri problema sa kojima se susreću i za koje smatraju da dijele sa mladim iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Aktivnost “Želimo znati- gdje će svjetlo zasjati”, na građane Zenice je ostavila veoma pozitivan utisak. Prolaznici su zadivljeno slušali govor naratora. Sam dolazak na trg bio je posmatran sa svih strana zbog pristupačnosti terena. Veoma sam sretna i ponosna, smatram da je ovo veliki trag za naš kanton.“-kazala je Aida Tirić, prva dopredsjednica mreVUK ZDK.

Zdici.info