Stanje na cestama 10. 06. 2018. u 09 : 00 sati

Dešavanja

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom kolovozu uz slabiju frekvenciju vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog održavanja ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2018” na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (lokalitet kanjona “Tijesno”), danas do 19:30 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zdici.info