Stanje na cestama 13.05.2019. u 21:50 sati

Info

Zbog aktiviranja klizišta, potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Crna Rijeka, na magistralnom putu M-4 Čelinac-Kotor Varoš. Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Teslić-Jelah u mjestu Vrela, u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima R-469 Banovići-Zavidovići, R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići–Novi Šeher.

Zbog obilnih kišnih padavina usporeno i otežano saobraća se i na ostalim dionicama u BiH, posebno u sjeverozapadnim krajevima.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica. Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić-Banjaluka na planinskom prevoju Borja saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zdici.info