Stanje na cestama 20.6. (subota) u 11 sati

Info

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje saobraćaj se zbog radova obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na dionici Jošanica-Rajlovac saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Ormanica na putu Srebrenik-Orašje i u tunelu Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf. U funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Zbog učestalih lokalnih padavina mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa vozače pozivamo na oprez.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići od ranije je zatvoren zbog radova.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvorni Članak: bihamk.ba