'Susreti prijateljstva BiH i Italije' okupili predstavnike bh. udruženja, potpisan i Memorandum o saradnji

Dešavanja

Manifestacija „Susreti prijateljstva BiH i Italije“, održana 18. maja 2024. godine u općini Rogno u Italiji, okupila je predstavnike bh. udruženja iz dijaspore i Bosne i Hercegovine.

Ova prilika iskorištena je za potpisivanje Memoranduma o saradnji između Instituta za razvoj preuniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo i organizacije BH UK Network, koja djeluje kao krovna organizacija zajednica bh. udruženja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Potpisivanje ovog značajnog Memoranduma, rezultat je do sada ostvarene saradnje u čijem su fokusu bosanske dopunske škole kojima koordiniše BH UK Network, koji već 27 godina uspješno povezuje bh. zajednicu s domovinom kroz različite obrazovne, kulturne i društvene aktivnosti.

Sam čin potpisivanja Memoranduma izražava obostrano opredjeljenje da se postojeća saradnja unaprijedi kroz različite projekte i aktivnosti namijenjene mladima porijeklom iz BiH.

Cilj ovih projekata je uspostavljanje jačih veza mladih s domovinom, omogućavajući im bolje razumijevanje i očuvanje bosanske kulture i identiteta.

Zdici.info