Sutra Dan općine Zavidovići

Dešavanja

Svoj dan općina Zavidovići obilježava svakog 15. septembra, a ove godine će uz posebne epidemiološke mjere biti organizovana skromna svečanost za Dan općine.

Zbog pandemije koronavirusa i obaveze pridržavanja mjera na sprečavanju i širenju virusa nisu planirane posebne manifestacija koji bi se upriličili u povodu obilježavanja praznika, a za sutra je zakazano tradicionalno polaganje cvijeća i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Program počinje u 10 sati svečanim polaganjem i obraćanjem na  Spomen – obilježju, poginulim borcima i civilnim žrtvama OOR-a 1992-1995. U 10:30 delegacije će izvršiti polaganje cvijeća na Spomeniku žrtvama nacizma i fašizma 1941-1945.

U 11 sati je planiran početak Svečane sjednica Općinskog vijeća Zavidovići u konferencijskoj sali JU “Centar za kulturu” Zavidovići.

U ime Općine Zavidovići upućena je molba za poštivanje utvrđenih mjera epidemiološke zaštite, uz nošenje zaštitne opreme, držanja propisanog rastojanja i poštivanje raspored sjedenja u sali. Svečanoj sjednici mogu prisustvovati samo osobe i sredstva informisanja kojima je upućen poziv za Svečanu sjednicu Općinskog vijeća, kako bi zbog zaštite zdravlja prisutnih, odnosno primjene epidemioloških mjera i naredbi nadležnih organa, na sjednici bilo prisutno što manje lica/osoba.

Zdici.info