Svečano otvaranje sale MZ Vozuća

Dešavanja

Nakon što su 20. marta potpisali ugovor o implementaciji projekta “Adaptacija Sale MZ Vozuća”, u nedjelju, 8.jula 2018. godine u Vozućoj smo imali svečanost otvorenja iste Sale.

Koordinator neformalne grupe mladih Adel Mujčinović je održao prezentaciju urađenog: pristupna rampa za invalide, nova ulazna vrata (u Salu i u kancelariju MZ), nastrešnice, sanacija kupatila, gletovanje i krečenje prostorije, inventar (police, stolice, stolovi, oprema za fudbal i borilačke vještine, stol za stoni tenis).

Ispred Mjesne zajednice govorio je član Savjeta Samir Ručić a prisutnima se obratio i Općinski načelnik Hašim Mujanović. Uz lokalni tim IOM-a ispred te organizacije prisustvovala je grant menadžerica Kristina Šešlija, a događaj su učinili svečanim omladinci OFK Vozuća, kao i drugi mještani.

Nakon prezentiranog, uslijedila je zakuska. Adaptirana Sala je prostor koji će služiti za svaki vid okupljanja raznih udruženja. Ovo je primjer kako uz društveni angažman moguće je promijeniti stanje na bolje.

Naravno da je ostalo puno toga za urediti u Vozućoj kao i na teritoriju cijele naše općine, ali moramo svi početi od malih stvari. Događaj su medijski ispratili zdici.info, radio 1503 Zavidovići kao i smart.tv.

Zdici.info