Totalni kolaps: Saobraćaj zbog radova u tunelu Vranduk bio u potpunosti obustavljen

Dešavanja

Foto: Klix.ba

Saobraćaj u tunelu Vranduk ponovo je pušten u promet nakon je što je oko podne u potpunosti bio obustavljen zbog asfaltiranja ceste.

Totalna blokada saobraćaja u tunelu Vranduk uslijedila je nakon što je počelo asfaltiranje ceste na ulazu u tunel kako bi se čim prije cesta osposobila za odvijanje saobraćaja teretnih vozila, dok će putnička vozila i dalje koristiti alternativni put.

Nakon završenih radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, ponovo se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Budući da je na ovoj dionici pojačan promet vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera, a vozači se mole za strpljenje.

Brojni vozači koji saobraćaju ovom dionicom su, pak, odavno izgubili strpljenje budući da su u koloni u proteklom periodi znali čekati i po dva sata,

S druge strane, nadležni su od danas najavili manja čekanja u tunelu Vranduk nakon što se putnički saobraćaj preusmjeri na alternativni pravac.

Zbog radova u tunelu Vranduk, kako smo ranije pisali, privreda u BiH je na koljenima, nastale su ogromne štete i gubici za privrednike.

Izvorni članak: www.klix.ba