Trojka od 133 godine okončala karijeru

Sport

U posljednjem kolu Druge lige Federacije BiH grupa Centar, na Gradskom stadionu u Zavidovićima Krivaja je pobijedila Borac iz Jelaha sa 3:1 te poslije dosta, uglavnom kadrovskih nesuglasica i problema, ali i zahvaljujući plasmanu TOŠK-a u viši rang, sačuvala status drugoligaša.

Poseban trag

To je, istovremeno, bila i posljednja utakmica u karijeri za tri igrača, nogometna veterana, koji su, bez obzira na sve turbulencije kroz koje je godinama prolazio klub, ostavili zapažen trag, iskazujući iznad svega entuzijazam prema nogometu i Krivaji. Haris Imširović (46), Midhat Šijerkić (45) i Šefik Bešić (42) prvi put su registrirani za Krivaju prije više od 30 godina.

Nastupali su onoliko koliko su objektivne mogućnosti dozvoljavale i tokom agresije na našu državu, odnosno za vrijeme potpune blokade grada, a poseban trag su ostavili u godinama nakon rata. S dosta uspjeha igrali su i u drugim klubovima. Imširović, na poziciji lijevog beka i veznog, nastupao je još za Zenicu i Žepče te za hrvatske i njemačke niželigaše.

Stoper Šijerkić igrao je i u Austriji, dok je Bešić, prema mišljenju mnogih najbolji poslijeratni igrač ovog kluba, igrao kao lijevo krilo i za Žepče, Vis Kosova i Ozren Petrovo. Uspješni su bili i na malonogometnim terenima, odnosno na zvaničnom federalnom takmičenju, igrajući za MNK Zavidovići 2000 i MNK Libero.

Trenerski poziv

U klubu su obavljali i trenerske poslove, a Šijerkić je radio i u rukovodnim strukturama NK Krivaja. Prije početka oproštajne utakmice, poklone im je uručio Muhamed Begagić, predsjednik Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, a po izlasku s terena i Almir Kadrić, prvi čovjek kluba, te, pored ostalih, i Rešad Ćurić (75), najstariji aktivni član Krivaje.

Piše: Irfan Isović

Zdici.info