Turnir Braće Zilkić: Ekipa Skroze Bećirović novi-stari šampion

Sport

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima spuštena zavjesa na 11. izdanje memorijalnog turnira “Braće Zilkić”, a ekipa Skroze Bećirović je odbranila šampionski trofej osvojen prošle godine.

Pred više stotina ljubitelja malog nogometa ekipa Skroza je sa uvjerljivih 6:1 bila bolja od ekipe Dvorac Bejić iz Usore, te tako zasluženo stigla do pehara drugu godinu u nizu.

Pored trofeja za najbolju ekipu, ekipi Skroze Bećirović je pripala i nagrada od 3000 KM za prvo mjesto, dok će se ekipa iz Usore morati zadovoljiti s novčanom nagradom od 1500 KM koja je namijenjena za vicešampiona.

U golijadi za treće mjesto MNK Zilkić je sa 8:6 bio bolji od ekipe Trgovište Zenica.

Trećeplasirana ekipa je osvojilo 700 KM, dok će Zeničanima pripasti 300 KM od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi 5500 KM.

Sead Buljubašić je izabran za najboljeg igrača turnira, dok je Nermin Mujić ponio epitet najboljeg golmana, a brojke kažu da je Enver Buljubašić najbolji strijelac turnira.

Muhamedu Mehiću je pripalo priznanje igrača koji najviše svojom igrom podsjeća na Azema Zilkića, a Seadu Buljubašiću priznanje za igrača koji je najviše podsjećao na Asmira Zilkića.

Drago nam je istaći da je portal Zdici.info i ove godine bio medijski partner turnira, te na taj način dao svoj doprinos pri realizaciji još jedne pozitivne sportske priče u našem gradu.

A na kraju još jednog uzbudljivog turnira, neophodno je spomenuti i one u čiju čast se memorijalni turnir igra već 11 godina. Cilj turnira je održati živim sjećanje na braću Zilkić, rahmetli Azema i rahmetli Asmira.  Azem Zilkić je kao nogometaš Varteksa iz Varaždina poginuo u saobraćajnoj nezgodi 1992. godine u Hrvatskoj, a Asmir je preminuo od posljedica srčanog udara u dvorani u Maglaju.

 

A. B./Zdici.info