Turnir Braće Zilkić: Večeras polufinalni mečevi

Sport

Malonogometni turnir “Braće Zilkić” koji je u prethodnih nekoliko sedmica privukao veliku pažnju ljubitelja nogometa u Zavidovićima se bliži svome kraju.

Sinoć je završena četvrtfinalna faza turnira čime smo dobili imena polufinalista.

U prvoj polufinalnoj večeri u srijedu, u neizvjesnom okršaju ekipa Bistrica i Ljiljani rezultat u regularnom dijelu utakmice je bio 3:3, da bi ekipa Bistrice poslije boljeg izvođenja penala slavila rezultatom 5:4.

Istu večer, sastav Skroze Bećirović je izborio svoje mjesto u polufinalu poslije pobjede protiv Dalko J rezultatom 2:1.

Četvrtak je ponudio dva nova meča četvrtfinala i donio imena preostalih polufinalista.

U prvom meču sinoćnjeg programa Sinanović Mobis-A i Trgovište Zenica su utakmicu završili rezultatom 2:2, da bi Zeničani prošli dalje poslije pobjede nakon penala s 2:1.

GVG Ularice Usora je sa stilom osigurala kartu za polufinale, obzirom da je ekipa iz Usore s visokih 4:1 savladala Nemilu čime je kompletirano četvrtfinale.

Polufinalni mečevi će biti odigrani večeras s početkom u 20:30. Okršaj ekipa Skroze Bećirović i Trgovište Zenica će odlučivati o prvom putniku u finale, dok će susret Bistrica – GVG Ularice Usora donijeti ime drugog finaliste. Polufinalnim mečevima će prethoditi prijateljski susret dječaka iz NK Krivaja i Don Bosco.

Finale je zakazano za nedjelju.

 

A. B./Zdici.info