U BiH danas svježije sa pljuskovima

Dešavanja

Foto: Zdici.info/arhiv

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U toku dana moguće su nepogode sa gradom i jakim vjetrom.

Prijepodne padavine, uglavnom, u Krajini i na zapadu Bosne, a poslijepodne i u večernjim satima i u ostalim područjima. Tokom poslijepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom.

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 stepena.

U nedjelju, ujutro i prijepodne na istoku i sjeveroistoku biće pretežno oblačno, ponegdje sa kišom, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno i suho.

Tokom dana i popodne očekuje se razvedravanje, uz sve više sunčanih intervala.

Promjenljive vremenske prilike djelimično će negativno djelovati na stanovništvo, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata tokom dana će postepeno jačati.

Opšta slika će biti lošija u centralnim i sjevernim dijelovima, dok bi na jugu BiH, pod uticajem nešto stabilnijeg vremena trebalo biti ugodnije, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zdici.info