U BiH pretežno sunčano, temperature i do 29 stepeni

Info

Foto: media 4K

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje od poslijepodnevnih sati koje će preći preko Bosne i Hercegovine i širom zemlje usloviti kišu, pljuskove, lokalno i grmljavinu. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

Trodnevna prognoza
U utorak 2.4.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima širom zemlje. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U srijedu 3.4.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Biometerološka prognoza
Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Promjena vremena, povećana naoblaka, padavine i jače južno strujanje, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, opšta slika će biti najlošija, usljed izrazito visokih temperaturnih vrijednosti.

Zdici.info