U BiH tokom dana nestabilno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima

Info

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

Trodnevna prognoza
U srijedu, 3. aprila, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U četvrtak, 4. aprila, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Biometerološka prognoza

Mada će tokom dana preovladavati nestabilne vremenske prilike, osvježenje u vidu padavina i nižih temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Usljed slabljenja južine, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, djelimično će se umanjiti. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja.

Zdici.info