U cijeloj BiH danas pljuskovi, temperature do 23 stepena: Kakvo će vrijeme biti do petka

Info

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje na jugu, uz kišu moguća je i grmljavina, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusa.

Povećana naoblaka i povremeni pljuskovi širom zemlje, remetit će opću sliku i uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Pri tome će umjerene temperature i višak svježine, ipak umanjiti negativne efekte promjenljivog vremena.

Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Poslijepodnevni sati bi trebali biti ugodniji, pod utjecajem djelimične stabilizacije.

U srijedu nešto manje oblačnosti prijepodne, a tokom dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusa.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, uglavnom prijepodne. Tokom dana, postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusa.

Zdici.info