U drugoj sedmici oktobra 21 novi slučaj koronavirusa u Zavidovićima, u BiH čak 482

Dešavanja

U proteklih sedam dana zabilježen je 21 novi slučaj infekcije koronavirusom (COVID-19) kod osoba s prostora Zavidovića, što je za četiri više u odnosu na prvu sedmicu oktobra kada je zabilježeno 17 slučajeva.

Danas je evidentirano osam novih slučajeva, jučer četiri, u ponedjeljak tri, a u petak četiri slučaja, dok su još dva slučaja potvrđena u četvrtak.

Uključujući 38 slučajeva iz oktobra, od početka pandemije je virus korona potvrđen kod 202 osobe iz Zavidovića, a prema statistici dostupnoj na koronavirus.zdk trenutno su 122 osobe pod zdravstvenim nadzorom.

Prema statistici Federalnog ministarstva zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu je od početka pandemije potvrđeno tačno 3000 slučajeva, 106 osoba je preminulo, dok se za 721 slučaj vode da su još aktivni.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je danas registrovalo 482 nova slučaja zaraze na teritoriji cijele države, što je najveći broj u jednom danu od početka pandemije, te je potvrđeno još 11 smrtnih slučajeva.

U Bosni i Hercegovini je ukupno zabilježeno 31655 slučajeva zaraze koronavirusom, 958 osoba je umrlo, a 6623 slučaja se vode aktivnim.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je do danas evidentirala blizu 38 miliona slučajeva, dok je više od milion osoba preminulo od posljedica virusa COVID-19.

A. B./Zdici.info