U jutarnjim satima kiša, na planinama moguć i snijeg

Info

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Ujutro i tokom prijepodneva ponegdje u nižim područjima centralne i istočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim predjelima slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u nižim dijelovima grada je moguća slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 5 stepeni.

U srijedu snijeg na planinama

Sutra oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Prije podne padavine u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Djelimična stabilizacija uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. 

Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Mada će se opšta slika popraviti, obzirom da će osjetnije zahladniti, poželjno je posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra i večeri.

Izvorni Članak: avaz.ba