U Krivaji predstavljen Mirza Dervenčić

Sport

Foto: Zdici.info

U Sportskom centru Rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića danas je u poslijepodnevnim satima održana pres konferencija na kojoj je predstavljeno novo pojačanje RK Krivaja za predstojeću sezonu.

Radi se o Mirzi Dervenčiću koji je protekle sezone nastupao u Republici Hrvatskoj za ekipu RK Bjelovar.

Nakon što su prošle sedmice u Zavidovićima predstavljeni Jasmin Hadžihasić i Amir Alić danas je uprilićena zvanična prezentacija i Mirze Dervenčića.

Mirza je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za RK Čelik iz Zenice i RK Bjelovar iz Hrvatske a nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu svoju rukometnu karijeru odlučio je nastaviti u RK Krivaja iz Zavidovića.

Prisutnim novinarima prvi se obratio Mirza, koji je istakao da su ciljevi i ambicije kluba upravo jedan od glavnih razloga zbog kojeg se odlučio za RK Krivaja.

– Naš cilje je jasan, Premijer liga Bosne i Hercegovine i to je upravo jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio za RK Krivaju. Moje je da odigram i da dam sve od sebe, i nadam se da rezultat neće izostati, prokomentarisao je nakratko Mirza Dervenčić.

Foto: Zdici.info

Prisutnima se obratio i Damir Memić, trener RK Krivaja koji je Mirzi zaželio dobrodošlicu.

– Mirzi želim dobrodošlicu i da se u Zavidovićima osjeća kao kod svoje kuće. Mirza je već sada dio jednog velikog sportskog kolektiva koji ima veoma ambiciozan plan, a to je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine a u budućnosti da bude stabilan Premijerligaš. Kao što sam već istakao naš cilj je bio kvalitetan igrač na bekovskoj poziciji što smo sa Mirzom i dobili. Činjenica je da su bekovski igrači na tržištu veoma skupiti tako da smo mi vodili računa ne samo o kvalitetu igrača nego i o karakteru igrača. Naš cilj je da u ekipi imamo igrače koji vole trenirati jer u klubu imamo jednu radnu atmosferu i sigurno je da će se Mirza uklopiti u našu igru. Više prostora za razgovor ćemo imati kada krene prvenstvo kada ćemo se i uvjeriti da je Mirza pravo pojačanje za našu ekipu.

Haris Mujanović podpredsjednik UO RK Krivaja nakratko je prokomentarisao dešavanja u klubu.

–  Ovdje smo da nastavimo priću koju smo počeli a ona je Premijer liga BiH, kao i povratak naših starih igrača. Tu će biti nekoliko igraća i sa strane a evo prvi je i Mirza Dervenčić. Želio bih da pozovem sve naše građane, javnost, simpatizere i članove kluba da širimo jednu pozitivnu atmosferu te da nam na taj način pomognu da ovu priču dovedemo do kraja.

Foto: Zdici.info

Zijad Omerović – Begina član UO RK Krivaja takođe je Mirzi poželio toplu dobrodošlicu te se nakratko osvrnuo na rad UO RK Krivaja nakon skupštine kluba održane proteklog mjeseca.

– Velika je čast biti Krivajaš bez obzira u kojoj ligi nastupali. Mirza vjerovatno zna da ovaj grad voli rukomet. Naš cilj je ulazak u Premijer ligu i sve što bude ispod toga smatrat ćemo neuspjehom. Ovaj UO učinit će sve što je u njegovoj moći da dođemo do ispunjenja tog cilja. Mirzi želim uspješan rad i uspješnu sezonu, bez povreda. Cilj ovog UO je da se igračima obezbjede realno mogući uslovi u ovom momentu kako bi klub funkcionisao na najbolji mogući način

Za kraj Mirza Dervenčić je pozvao sve navijače i simpatizere RK Krivaja da u što većem broju dođu i podrže RK Krivaja u narednoj sezoni.

S. H./Zdici.info