U Maglaju pronađeno 3,4 kilograma opojne droge

Dešavanja

Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su u proteklom periodu, operativnim radom na terenu, prikupljali saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području općine Maglaj.

Na temelju prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana, 23.09.2022.godine u mjestu Liješnica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice O.E. (1986.) iz Maglaja.

Tom prilikom u dvorištvu kuće, u korištenom pneumatiku, pronađena je jedna kesa sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 3.400 grama. Oduzeta materija će biti predmetom vještaćenja te će se zajedno sa drugim prikupljenim materijalnim dokazima koristiti u krivičnom postupku. Navedene aktivnosti su poduzimane u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Osumnjičeni, inače povratnik u izvršenju krivičnih djela, je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Izvorni Članak: mupzdk.gov.ba