U prvoj sedmici oktobra 17 novih slučajeva koronavirusa u Zavidovićima

Dešavanja

U prvoj sedmici oktobra u Zavidovićima je zabilježeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19).

Broj ukupno registrovanih slučajeva od početka pandemije na našoj općini je posljednjeg dana septembra iznosio 164, a poslije sedam dana u oktobru broj registrovanih slučajeva se popeo na 181.

U petak je potvrđeno šest novih slučajeva, dva u ponedjeljak, a danas je u evidenciju upisano još devet. Prema javno dostupnim podacima na koronavirus.zdk, na području naše općine 70 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.

Prema statističkim podacima Federalnog ministarstva zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu je 460 slučajeva aktivno. Od početka pandemije je registrovano 2711 slučajeva, a 93 osobe koje su bile zaražene koronavirusom su preminule.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je evidentiralo 365 novih slučajeva na nivou države, te pet novih smrtnih slučajeva, dok se još 340 osoba oporavilo.

U našoj državi je od početka pandemije zabilježeno 29075 slučajeva, 908 osoba je preminulo, a za 5553 slučajeva se vodi da su aktivni u zvaničnim statističkim podacima Ministarstva civilnih poslova.

Svjetska zdravstvena organizacija je na globalnom nivou registrovalo preko 35.3 miliona slučajeva, a više od milion osoba pozitivnih na virus korona je smrtno stradao.

Zdici.info