U starom hotelu u Zavidovićima održan je IX kup bih u šahu za osobe sa invaliditetom

Sport

Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza invalida ZDK-a, a u tehničkoj organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Zavidovići održan je IX, CUP BiH u Šahu za osobe sa invaliditetom.

CUP BiH se održao u velikoj sali Starog hotela uz učešće 6 reprezentativnih selekcija iz ZE-DO kantona, Srednjobosanskog kantona i Bosanskopodrinjskog kantona. Na turniru je nastupilo 24 takmičara.

Nakon četverostatnog natjecanja ekipno najviše su pokazali šahisti reprezentativci Sportskog saveza invalida ZE-DO kantona ekipa 1, drugoplasirani su reprezentativci šahisti iz Srednjobosanskog kantona, a trećepalsirani šahisti reprezentacije Tuzlanskog kantona.

Pobjednici po pločama najbolji su:

I. ploča Umkić Mesud
II. ploča Isaković Dževad
III. ploča Redžepi Mehmed
IV. ploča Čehić Amir

U ime domaćina učesnicima obratili su se predsjednik SSRI Zavidovići Parić Mujo, predsjednik Sporstkog saveza invalida ZDK-a Izudin Husanović, te Redim Redžić predsjednik sporstkog saveza invalida Boosne i Hercegovine.

Turniru je prisustvovao presjedavajući općinskog vijeća Zavidovići gospodin Redžo Seferopvić koji je turnir otvorio i na kraju istog dodjelio priznanja najuspješnijim šahistima.

Prvesntvo CUP BiH pomogli su financijski Ministartsvo za pitanja borca ZDK-a i ministrstvo za obrazovanje nauke, kulturu i sport ZE-DO kantona.

Zvaljujemo se osoblju restorana Stari hotel koji su bili odlični domaćini.

Zdici.info