U Zavidovićima centralna svečanost za ZDK povodom obilježavanja 28. godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije

Dešavanja

“Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja 28. godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH za ZDK bit će održana sutra u 10 sati u Zavidovićima, kada će uz prigodna obraćanja, biti odata počast palim borcima, te položeno cvijeće, ali i na spomen obilježjima u Vozućoj i Sinanovićima”, naveo je na današnjoj pres konferenciji Jusuf Rakman, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida ZDK, asocijacije koja je zajedno sa kantonalnim resornim Ministarstvom i nosilac aktivnosti obilježavanja godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH.

Ovaj datum sutra će biti obilježen i u svim općinama ZDK, što će organizaovati općinska i gradska boračka udruženja, a svako obilježavanje, poštujući aktuelnu naredbu u cilju prevencije koronavirusa, okupit će najviše 30 osoba, ističu organizatori.

Delegacija Saveza RVI i Općine Zavidovići posjetit će danas na Kovačima u Sarajevu mezar prvog predsjednika BiH, Alije Izetbegovića kao i prvog komandanta 3. Korpusa, Rasima Delića, položiti cvijeće i proučiti Fatihu, a kao dio aktivnosti obilježavanja godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH za sutra je planirana i posjeta pojedinim boračkim porodicama na prostoru Općine Zavidovići.

Zdici.info