U Zavidovićima dva nova slučaja koronavirusa, još jednom oboren dnevni rekord u BiH

Dešavanja

Danas su evidentirana još dva slučaja koronavirusa kod osoba s prostora Zavidovića, tako da je broj ukupno registrovanih slučajeva od početka COVID19 pandemije u našem gradu porastao na 33.

Prema podacima Press službe ZDK, a koji su obračunati danas do 12 sati, na prostoru našeg grada 28 osoba se nalazi pod zdravstvenim nadzorom, a 773 u Zeničko-dobojskom kantonu, od toga broja najviše je u Zenici – 335, zatim 224 u Kaknju i Tešnju 111.

Danas su na nivou kantona registrovana 24 nova slučaja, u Tešnju 10, a broj ukupno pozitivno testiranih do sada je 797, od toga broja nešto više od polovine su aktivni slučajevi.

Broj hospitaliziranih COVID-19 pozitivnih osoba na Infektivnom odjeljenju Kantonalne bolnice u Zenicu je 44, a tri osobe su priključene na respiratornu podršku. U Općoj Bolnici u Tešnju 30 osoba je hospitalizirano.

Nakon što je jučer postavljen još jedan neslavni rekord po broju slučajeva potvrđenih u toku jednog dana na teritoriji cijele države (331) danas je taj rekord još jednom prekoračen, a registrovano je 346 novih slučajeva na 1802 testirane osobe.

Od početka pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini je potvrđeno 9462 slučajeva zaraze, 274 osobe se preminule, dok je 4821 slučaja aktivno.

Grafik: Ministarstvo civilnih poslova BiH

Najviše slučajeva je registrovano u Sarajevu, više od 1500, te u Banja Luci više od jedne hiljade..

Zdici.info