U Zavidovićima još jedan slučaj koronavirusa

Dešavanja

U Zavidovićima je jučer registrovan još jedan slučaj zaraze koronavirusom (COVID19), a prvi na teritoriji naše Općine poslije više od mjesec dana.

U prvim mjesecima pandemije u Zavidovićima su registrovana 23 slučaja, a svi pacijenti su se uspješno oporavili, odnosno, nije bilo smrtnih slučajeva.

Prema biltenu press službe Zeničko-dobojskog kantona, jučer je (24. juna) još jedna osoba pozitivno testirana na ovaj virus.

Iz Vlade ZDK-a pozvali su sve građane da se pridržavaju uputa i mjera kriznih štabova, a sve one koji obnašaju funkcije vlasti na angažman, solidarnost i službu narodu.

Na području Zeničko-dobojskog kantona prema podacima do 16 sati je zabilježeno 412 slučajeva od početka pandemije, trenutno je 146 aktivnih slučajeva, 265 osoba se oporavilo, dok je jedna osoba preminula od posljedica ovog virusa.

U protekla 24 sata je u Bosni i Hercegovini potvrđeno 119 novih slučajeva, što je najveći broj u jednom danu od početka pandemije. Prema zvaničnim podacima, do 12 sati danas, testirano je 87125 osoba od početka pandemije, a potvrđeno je 3795 slučajeva. Od toga je 1289 aktivnih slučajeva (najviše u regionu), 2322 osobe su se oporavile, dok je 175 osoba preminulo.

Apelujemo na građane da pokažu odgovornost i solidarnost te da se vode savjetima struke.

Zdici.info