U Zavidovićima održana Arduino radionica za srednjoškolce

Dešavanja

Jučer je u Zavidovićima održana interaktivna praktična radionica pod nazivom “Arduino za početnike”, a koja je za cilj imala upoznavanje srednjoškolaca sa svijetom programiranja i elektronike.

Radionica je održana u kabinetu informatike J.U. Gimnazije “Rizah Odžečkić”, a ista je potpomognuta outreach programom BH Futures Fondacije.

Radionicu su vodili bivši učenici gimnazije, Čamdžić Dino, student Fakulteta informacionih tehnologija u Mostaru, te Omerović Edin, student Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

S obzirom na to da je ovo prva praktična radionica ovog tipa u gimnaziji, broj i kvalitet učenika koji su prisustvovali i učestovali u radionici je bio i više nego odličan“, kazao je Čamdžić Dino.

Bila mi je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo zbog toga što sam imao priliku da uz pomoć BHFF učestvujem u održavanju ove radionice i prenošenju znanja na mlađe generacije, znanja koje će im zasigurno biti od koristi u praktičnim primjenama pa čak i na tržištu rada. Sudeći po broju učesnika radionice i količini entuzijazma sa kojim sam se susreo mislim da ovo neće biti jedina radionica ovoga tipa i zbog toga se nadam da će ova radionica biti prva u nizu mnogih drugih radionica ali i pozitivnih priča iz Zavidovića“, kazao je Omerović Edin za naš portal.

A. B./Zdici.info