U Zavidovićima održana I MoviEQ radionica za roditelje

Dešavanja

U našem gradu je proteklog vikenda održana trodnevna radionica za roditelje. Radi se o MoviEQ radionici koju organizuje i sprovodi IOM. MoviEQ radionica je interaktivna radionica koja ima za ciljsticanja znanja, međuspobnog upoznavanja i podizanja nivoa svijesti o pogledu na svijet.

Ova aktivnost je jedna u nizu koju sprovodi IOM u okviru projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” jer su roditelji veoma važan faktor u odgoju djece te u spriječavanju negativnih pojava u društvu kao što je ekstremizam, polarizacija i nasilje.

Tako je u Zavidovićima održana prva radionica integrativne kompleksnosti za 13 roditelja iz različitih dijelova općine, različitih zanimanja, nivoa obrazovanja i godina. Da li zaslugom trenerice ili zbog kvaliteta grupe, samo jedna osoba je nakon prvog dana izgubila interes za radionicom, dok su ostali bili istrajni do kraja.

Certifikate nakon završenih 6 sesija (3 dana) su dobili: Naida Hajderovac, Semka Keserović, Edisa Osmić, Amera Mehić, Nermana Aličić, Ferida Ilić, Amra Bukvić, Rabija Keserović, Vahida Bratanović, Lejla Hajderovac, Sabira Mahmutović, Mujo Parić i Emir Brković.

Nakon neobičnog početka i početne skeptičnosti, grupa roditelja vrlo brzo se prilagodila i kroz igru stekla nova znanja o integrativnoj kompleksnosti. Svi su se složili da će radionicu sigurno preporučiti i drugima.

Lokalni tim IOM Zavidovići se zahvaljuje osoblju restorana “Avangarde”, UG Mašta, TR Koka, kao i trenerici fasilitatorici Almiri Šečić Sarvan te čestita svim učesnicima bez kojih ova radionica ne bi uspjela. Medijski pokrovitelji kao i mnogo puta do sada su bili portal zdici.info i radio 1503 Zavidovići.

Zdici.info