U Zavidovićima predstavljena nova pojačanja, Velić nakon deset godina ponovo u Krivaji

Sport

Pred početak prijateljske utakmice između RK Krivaja i RK Gračanica u prostorijama Sportskog centra RK Krivaja održana je pres konferencija.

Povod današnje konferencija je predstavljanje novih pojačanja pred nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, sa kojima je Uprava kluba dogovorila saradnju.

Rukometnu publiku u Zavidovićima posebno će obradovati povratak Denija Velića koji je dijete ovog kluba. Velić je svoje prve rukometne korake napravio upravo u Krivaji. Nekoliko godina nastupao je za seniorski tim Krivaje nakon čega odlazi u RK Nexe iz Hrvatske.

Nakon turneje u Hrvatskoj odlazi put Katara, gdje je nastupao skoro deset godina. Velić je bio član i reprezentacije Bosne i Hercegovine ali i reprezentacije Katara. Nakon povratka iz Katara odlučio se da sa rukometom nastavi tamo gdje je sve i počelo, u svojoj Krivaji.

Drugo pojačanje je Bojan Grujičić koji igra na poziciji srednjeg i lijevog beka. U dosadašnjoj karijerij nastupao je za Konjuh i Derventu a u klub dolazi kao zamjena za Ferida Avdića.

Sigurno je da će pomenuti dvojac biti veliko pojačanje ekipi Krivaje pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije. Krivaja se nakon prvog dijela nalazi na vrhu tabele sa maskimalnim učinkom, dvanaest pobjeda i 36 bodova. Tri manje boda ima Sloboda koja je i glavni konkurent ekipi Krivaje za ulazak u Premijer ligu.

S. H./Zdici.info