U Zavidovićima svečano otvorena kancelarija Naroda i Pravde: Upriličena i javna tribina

Dešavanja

Danas je u Zavidovićima, uz prisustvo vrha stranke Naroda i pravde BiH i velikog broja građana,  sa početkom u 15 sati svečano otvorena kancelarija Povjereništva ove stranke u Zavidovićima, a od 16 sati, u velikoj sali Centra za kulturu,  upriličena je javna tribina  na temu ”Uloga pravde u očuvanju države”.

Poželivši dobrodošlicu i izrazivši zahvalnost  na dolasku, velikom broju prisutnih, obratio se Admir Fojnica, predsjednik povjereništva NIP-a u Zavidovićima, te u kratkim crtama objasnio kako je formirano povjereništvo, nakon čega je zajedno sa predsjednikom Konakovićem, presjecanjem vrpce, svečano otvorio kancelariju stranke.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde BiH, obratio se prisutnima, te pohvalio rad i zalaganje predsjednika Fojnice kao i ostalih članova u Zavidovićima, koji već sada u Općinskom vijeću imaju 3 vijećnika.

Osim predsjednika Konakovića prisustvovali su: Kemal Ademović, prvi zamjenik predsjednika, Denis Zvizdić, drugi zamjenik predsjednika, Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, Mesud Ajanović, predsjednik NIP-a ZDK kao i mnogobrojni članovi i simpatizeri.

Prema riječima Kemala Ademovića, projekat Naroda i pravde je napravljen da mijenja postojeće političko stanje, te je istakao da su oni jedina alternativa u ovom teškom stanju.

-Projekat NIP-a je da mijenja postojeće političko stanje. Mi smo jedina alternativa  u ovom teškom stanju. Država nam je na prvom mjestu. Dijaspora je ogroman potencijal, i mi smo opredjeljenji da dijaspori pružimo ruku, uspostavimo saradnju sa njima i pozovemo ih na investiranje u BiH. – naglasio je Ademović.

Denis Zvizdić je naglasio da je NIP istinska politička alternativa i rješenje za političku situaciju u kojoj se trenutno nalazi naša država.

-Očuvanje državnosti je ključno za očuvanje svih naroda u BiH. Sve naše snage moramo usmjeriti u jačanje države. Rad i djelovanje NIP-a će biti prepoznat među narodom u BiH, jer smo mi jedina alternativa.  Korupcija i organizovani kriminali gorući su problem u BiH. Zalagat ćemo se za cjelovitost BiH i jednakost svih njenih građana, i veliku energiju usmjeriti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i nacionalizma.  NIP je alternativa i rješenje. Ovo što mi radimo je ispravno i u korist svih građana BiH – izjavio je Zvizdić, obrativši se prisutnima na današnjoj tribini.

Obraćajući se prisutnima na tribini, Konaković je istakao kako smo kao društvo i zajednica slabi, te je naglasio da je nezadovoljan trenutnim stanjem u BiH.

-Na konkursima već duži niz godina ne mogu proći uspješna djeca , zlatni studenti, šehidska djeca, već redovno prolaze djeca koja imaju članske kartice mnogih stranaka. Ovo je nepravedno društvo, a nepravedne institucije ne mogu odbraniti ovu domovinu. Poražavajući je podatak da je 2019. godine našu domovinu napustilo 72 hiljade ljudi, a 2021. preko 150 hiljada naših sugrađana otišlo je van granica naše zemlje, otjerala ih je nepravedna vlast. Ovaj podatak o masovnom odlasku je crveni alarm za sve institucije u BiH.  – izjavio je Konaković, te dodao da su nedavno posjetili narod u manjem bh. entitetu, te da je cjelokupna situacija prilika da cijeli svijet vidi pravo lice Milorada Dodika i Republike Srpske.

Na tribini su istakli da nijedan kompromis neće praviti na štetu države BiH, te da svi političari moraju položiti račune narodu za svoj rad.  U Sarajevskom kantonu već postoje registri gdje se može provjeriti gdje je ko zaposlen, stručna sprema, iznos plate. To je, prema njihovim riječima, dio procesa koji tjeraju političare da se moralnije ponašaju.  Najavili su još veću borbu za pravni sistem i pravnu državu u kojem se svaki pojedinac osjeća sigurno, a posebnu bitku su najavili protiv onih  koji našu domovinu ne vole i onih koji je zloupotrebljavaju.

 

 

 

 

 

Zdici.info